Foto: EPA

Veliki poslovi Borussije

Zamjena za Aubameyanga stiže iz Londona

Midhat Šljivak

Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang (28) postaće u narednim danima novi član Arsenala.

Sjajni napadač je dogovorio sve uslove oko transfera sa londonskim timom i on će u narednim danima potpisati ugovor sa Topnicima u transferu koji je vrijedan 70 miliona eura.

Borussia je već krenula u potragu za njegovom zamjenom. Našli su idealnog igrača za svoj tim, a novi član Milionera iz Dortmunda mogao bi postati aktuelni napadač Chelseaja Michy Batshuayi.

Ovaj 24-godišnji fudbaler ne dobija previše šanse za igru kod Antonija Contea. Već je odlučeno da on može napustiti tim, povezivao se sa prelaskom u Sevillu, ali će na kraju kako stvari stoje završiti u Dortmundu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Belgijanac važi za zaista odličnog igrača. Međutim, pravu šansu na Stamford Bridgeu nije dočekao, a ostaje nam da vidimo šta će desiti ako obuče dres Borussije.

Ove sezone Batshuayi je odigrao ukupno 22 utakmice za Plavce u svim takmičenjima i postigao je devet golova. Prije Chelseaja igrao je još za Standard i Marseille.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.