Drugi meč zaredom

Aubameyang ponovo izostavljen iz sastava Borussije

Ako je ikada bio blizu odlaska iz Borussije Dortmund, onda je to sada. Pierre-Emerick Aubameyang je već drugi put zaredom izostavljen iz sastava dortmundske ekipe.

Nakon što nije igrao u prethodnom kolu protiv Wolfsburga zbog navodne nediscipline, Aubameyang je propustio i sinoćnji susret u gostima protiv Herthe iz Berlina.

Za sada nema zvaničnog saopštenja iz Dortmunda o čemu se radi, ali je sasvim jasno da Gabonac više nema namjeru da igra u žuto-crnom dresu. Podsjetimo, prema pisanju inostranih medija, on se nalazi veoma blizu potpisa za Arsenal, a o tome je govorio i Arsene Wenger.

Inače, Aubameyang je uvjerljivo najbolji igrač Dortmunda proteklih sezone, a tokom ove je odigrao ukupno 23 utakmice i postigao je 21 gol uz tri asistencije. On je u Dortmund stigao na ljeto 2013. godine iz St. Etiennea za 13 miliona eura, a ugovor mu ističe tek za tri i pol godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.