Zapada stiže kao zamjena?

U Dortmundu su već spremni za Aubameyangov odlazak?

Endin Čaušević, foto: EPA

Borussia Dortmund bi ovog januara mogla ostati bez svog najboljeg igrača jer mnogi vjeruju da će Pierre-Emerick Aubameyang karijeru nastaviti u Arsenalu.

Turbulencije između Aubameyanga i Dortmunda traju već neko vrijeme, a Gabonac nije bio u konkurenciji za prethodne dvije utakmice jer je suspendovan zbog nediscipline. Mnogi vjeruju da će Aubameyang napustiti Dortmund i da će potpisati za Arsenal do kraja ovog mjeseca.

Prema pisanju njemačkih medija u Dortmundu se već spremaju na odlazak Aubameyanga, a navodno, već su pronašli zamjenu za ovog igrača. Na meti ovog kluba nalazi se napadač Napolija, Duvan Zapata, koji trenutno igra na posudbi u Sampdoriji.

Zapata je ove sezone odigrao 15 utakmica za Sampdoriju i postigao je šest golova. Kolumbijac je stigao u Napoli 2013. godine, no prethodne tri sezone igra na posudbama. Ipak, čini se da bi se uskoro mogao skrasiti i to u Dortmundu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.