Nova pobjeda Bayerna

Muller i Lewandowski spriječili senzaciju na Allianz Areni

Bayern je u pretposljednjoj utakmici 19. kola Bundeslige na svom terenu uz dosta muke savladao Werder rezultatom 4:2.

Bavarci su od starta utakmice nametnuli svoj tempo igre, ali stvari su krenule po zlu kada je u 25. minuti Gondorf zabio za neočekivano vodstvo Werdera od 1:0.

Bayern se nakon toga dugo mučio da slomi otpor gostiju iz Bremena, sve dok Muller u 41. minuti nije zabio za 1:1 i tako najavio preokret.

Igrao se 63. minut kada je Bayern stigao do prvog vodstva na utakmici. Rodriguez je ubacio, a Lewandowski glavom pogodio za 2:1. Samo 11 minuta kasnije, novi problemi za domaće. Sule je postigao autogol i vratio Werder u rezultatski egal (2:2).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, tri minute kasnije Lewandowski je ponovo pogodio za 3:2, da bi u 84. Muller drugim golom zabio za konačnih 4:2.

Nakon 19 kola, Bayern je prvi na tabeli sa 47 bodova, čak 16 više od Leverkusena na drugom mjestu. Werder je i dalje u zoni ispadanja na 16. mjestu sa isto toliko bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.