Foto: FK Sarajevo

Ostaje na Koševu do 2021. godine

Alen Mustafić produžio ugovor sa Sarajevom · Zvanično

Midhat Šljivak

Mladi veznjak Alen Mustafić (18) produžio je ugovor sa FK Sarajevo.

Ovaj 18-godišnji fudbaler je nakon dobre polusezone u Akademiji FK Sarajevo priklljučen prvom timu, a kao nagrada za dobre partije ponuđen mu je i novi ugovor, kojeg je Mustafić i prihvatio i potpisao je saradnju sa klubom do 2021. godine.

"Veoma sam sretan i zahvalan klubu na prilici koja mi je ukazana. Svoju budućnost vidim u FK Sarajevo i želim raditi maksimalno naporno kako bi se nametnuo stručnom štabu. Motivacija je velika i radujem se svakom treningu. Čast mi je što sam dio prvog tima najvećeg bosanskohercegovačkog kluba", rekao je Mustafić.

Komentar o Mustafiću je dao i trener Bordo tima Husref Musemić.

“Mustafić je pokazao u dosadašnjem dijelu priprema da ima kvalitet za seniorski fudbal. Odradio je kvalitetno treninge i utakmice, na kojima je nastupao. Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati, on nije slučajno tu u prvom timu i posjeduje potencijal. Naša je obaveza da mu pomognemo na sve načine, kako bi se afirmisao i izrastao u dobrog igrača", rekao je Musemić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.