Napadač ima novi klub

Kršić zavadio Olimpik i Zvijezdu, TOŠK potvrdio gdje nastavlja karijeru

Samir Mlaćo

Aleksandar Kršić novi je član FK Olimpik. Naime, ovaj 27-godišnji napadač proteklu polusezonu bio je prvi strijelac TOŠK-a sa sedam pogodaka, ali je na kraju polusezone odlučio napustiti klub.

Veliki broj klubova bio je zainteresiran za njegove usluge, a Kršić je pristupio NK zvijezda, te se čak i fotografisao sa dresom tima sa Banja Ilidže. Ipak, desio se potpuni prokret, te je Kršić umjesto Zvijezde u posljednji čas izabrao Olimpik.

Potvrdili su to iz NK TOŠK Tešanj, koji je zaradio i određene obeštećenje.

"Kako je u decembru prošle godine objavljeno da je napadač TOŠK-a, Kršić Aleksandar dobio ispis iz članstva NK TOŠK kako bi pokušao pronaći inostrani angažman, za usluge Kršića zainteresovali su se i domaći klubovi. Obzirom na neuspjeli pokušaj pronalaska ino angažmana, Aleksandar je pozvan od strane čelnika TOŠK-a da razgovaraju o ostanku u klubu, međutim isti je izrazio želju za promjenom sredine. Kako bi svi kasniji pregovori o transferu Kršića išli preko kluba, a ne iza leđa Uprave i direktno sa igračem, Kršić je potpisao izjavu o odustajanju od isčlanjena iz kluba, tj. poništena je ispisnica. Uprava je nakon toga dobila dvije ponude i to od FK Olimpik i NK Zvijezda, od kojih je ona od FK Olimpik bila znatno konkretnija.Tako su NK TOŠK i FK Olimpik potpisali Sporazum o ustupanju igrača Aleksandra Kršića do 20.06.2018. godine, a NK TOŠK dobio obeštećenje za ustupanje igrača", istakli su iz NK TOŠK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.