Foto: EPA

Brazilac je pred velikim izazovom

Neymar može u Real, ali PSG ima uslov

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar postao je u ljeto prošle godine najskuplji fudbaler svijeta. Njegov transfer iz Barcelone u PSG vrijedan je 222 miliona eura, čime su porušeni svi mogući rekordi.

Međutim, u posljednje vrijeme sve se više spominje mogućnost da bi brazilski velemajstor mogao preći u redove Real Madrida. Spremni su navodno Kraljevi da ponude 400 miliona eura za Brazilca koji bi tako mogao ponovo porušiti sve rekorde.

Navodno, prvi čovjek PSG-a Nasser Al-Khelaifi je spreman pustiti Neymara u Madrid, ali pod jednim uslovom. To je osvajanje Lige praka...

Brazilski mediji tvrde da je Neymar već obavio pregovore sa prvim čovjekom PSG-a. Katarski milijarder mu je poručio da može otići, ali ako donese najelitniji fudbalski trofej u Pariz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako je pred Neymara stavljen težak zadatak. Već u osmini finala PSG čeka veliki duel protiv Reala, a favorita za osvajanje Lige prvaka je još mnogo.

Ipak, Parižani ove sezone izgledaju sjajno. Pitanje je međutim da li mogu do trofeja jer je konkurencija ogromna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.