Pripremni meč u Antaliji

Željo remizirao protiv bugarskog prvoligaša

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara odigrali su danas prvi pripremni meč u turskoj Antaliji. Protivnik je bio bugarski Etar Veliko Tarnovo, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 1:1.

Željezničar je nešto aktivnije ušao u meč. Bili su opasniji po gol rivala, aprve šanse propuštaju preko Kajkuta, ali se napadač Plavih nije najbolje snašao u dobrim situacijama pred golom protivnika.

Prvo poluvrijeme donosi još nekoliko dobrih pokušaja sa obje strane. Najbolju šansu je ipak imao bugarski tim koji je u 44. minuti imao dobar pokušaj prema golu, a Kjosevski je to sjajno odbranio i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Nastavak ipak donosi golove, po jedan na obje strane. Bugarski tim je u 71. minuti došao do vodstva, a Mladenov je pogodio za 0:1 nakon greške odbrane tima sa Grbavice.

Međutim, radost bugarskog prvoligaša trajala je samo šest minuta. Željezničar je došao do izjednačenja nakon odlične akcije, a pogodio je Asim Zec za konačan rezultat susreta od 1:1.

Pripremni meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Osmanković, Bogičević, Mehremić, Blagojević, Šabanadžović, Crnov, Ubiparip, Zec, Kajkut.

Etar: Grgić, Skerlev. S. Ivanov, Pashov, Atanasov, Sarmov, Kolev, Nedelchev, I.Ivanov, Pochanski, Petkov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti