Bundesliga, 20. kolo

Bayern od 0:2 do 5:2, Toljan donio bod Milionerima

Danas je već odigrano nekoliko zanimljivih susreta 20. kola Bundeslige, a najzanimljivije je svakako bilo na Allianz Areni gdje je Bayern nakon preokreta savladao Hoffenheim rezultatom 5:2.

Prvi je do vodstva stigao Hoffenheim. Joshua Kimmich je u trećoj minuti napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru, a sudija Grafe je pokazao na bijelu tačku. Ipak, Ulreich je odbranio udarac Gnabryja sa bijele tačke, ali je Uth odbijenu loptu uspio pospremiti u mrežu za 0:1.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Hoffenheima pošto je Gnabry u 12. minuti sa 20-ak metara pogodio donji desni ugao gola Bayerna.

Ipak, Lewandowski se u 21. minuti odlično snalazi u pretercu gostiju i smanjuje na 1:2, a Boateng samo četiri minute kasnije donosi izjednačenje Bavarcima.

Rezultatom 2:2 se otišlo na odmor, a Bayern u 63. minuti stiže do potpunog preokreta nakon odličnog gola Kingsleyja Comana.

Pobjedu Bayerna je potvrdio Arturo Vidal odličnim udarcem glavom u 66. minuti nakon što je loptu iz kornera ubacio Robben, dok je konačnih 5:2 postavio Wagner u 90. minuti.

Borussija Dortmund nikako da se vrati na pobjedničke staze, pa je nakon dva vezana remija danas na svom terenu odigrala bez pobjednika i sa Freiburgom. Susret na Signal Iduna Parku je završen rezultatom 2:2.

Ipak, susret je dobro počeo za Milionere koji su poveli već u devetoj minuti preko Kagawe.

Međutim, u 21. minuti gosti stižu do izjednačenja preko Petersena koji je odlično reagovao nakon ubacivanja Haberera.

Milioneri su u nastavku utakmice pokušavali ponovo doći do prednosti, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Iako se u drugom dijelu očekivalo pritisak Dortmunda, domaći ne uspijevaju stvoriti ozbiljnije prilike, a Petersen u 68. minuti krade jednu loptu na polovini Milionera i sjajno lobuje Burkija za 1:2.

Domaći su ipak uspjeli izvući boda na ovoj utakmici pošto je Toljan pogodio za konačih 2:2 u posljednjim trenucima susreta. Istina, i golman Freiburga je u ovoj situaciji morao bolje intervenisati.

Bundesliga, 20. kolo - rezultati:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern - Hoffenheim 5:2
Borussija Dortmund - Freiburg 2:2
Koln - Augsburg 1:1
Leipzig - HSV 1:1
Sttutgart - Schalke 0:2

Kada su u pitanju bh. fudbaleri, Ermin Bičakčić je odigrao prvo poluvrijeme u porazu Hoffenheima, dok je Sejad Salihović u 85. minuti ušao u igru umjesto Hunta u remiju HSV-a na gostovanju Leipzigu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.