Prvi pripremni meč ekipe iz Doboj Kaknja na pripremama u Antaliji

Po jedan gol na obje strane

Remi Mladosti protiv imenjaka iz Srbije

Midhat Šljivak

Mladost Doboj Kakanj odigrala je svoj prvi meč na pripremama u Antaliji. Protivnik je bila ekipa Mladost Lučani iz Srbije, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo, 1:1.

Prvo poluvrijeme ovog pripremnog meča nije ponudilo mnogo. Bila je to tipična pripremna utakmica, vidljivo je da igrači još uvijek nisu u optimalnoj formi, pa nam u prvih 45 minuta nisu prikazali naročito lijep fudbal.

Najbolju šansu propustio je srpski tim u samom finišu prvog dijela. Igrala se 40. minuta kada je Trifunović loše reagovao nakon ubačaja sa lijeve strane i loptu šalje pored gola bh. tima, te se na odmor odlazi bez golova, 0:0.

Nastavak meča ipak donosi golove, po jedan na obje strane. Bh. tim je u 70. minuti došao do vodstva, a mrežu ekipe iz Lučana nakon prekida pogađa Metalsi za prednost od 1:0.

Ipak, samo četiri minute kasnije srpski tim je poravnao. Dosuđen je penal, a precizan je Radivojević za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Pripremni meč:

Mladost Doboj Kakanj - Mladost Lučani 1:1 (Metalsi 70' / Radivojević 74'p)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost DK: Velić, Karahmet, Isaković, Regoje, Sadiković, Hiroš, Arežina, Mujagić, Dilaver, Mišić, Pandža.

Mladost Lučani: Rosić, Jovanović, Milošević, Šatara, Pešić, Pejović, Pavlović, Lazić, Odita, Dimić, Trifunović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.