Reprezentativac Gvineje pojačava Mladost Doboj Kakanj
Još jedan fudbaler iz Afrike stigao je u redove bh. premijerligaša iz Doboja kod Kaknja.

Štoper stiže u bh. tim

Reprezentativac Gvineje pojačava Mladost Doboj Kakanj · Saznajemo

M. Šljivak

Bh. premijerligaš Mladost iz Doboj Kaknja u ostatak sezone ući će jača za još jedno ime. Novi član ovog tima postaće 26-godišnji štoper Lamin Diallo, aktuelni igrač slovenačkog drugoligaša Ilirije.

Ovaj fudbaler je za SportSport.ba potvrdio kako će danas potpisati ugovor sa bh. premijerligašem u čije redove dolazi nakon šest mjeseci provedenih u ekipi Ilirije.

Radi se o fudbaleru koji igra na poziciji štopera. Rođen je u Sloveniji, igrao je za omladinske kategorije ove zemlje, ali se na seniorskom nivou odlučio nastupati za selekciju Gvineje, odakle su mu korijeni i odakle je dobio poziv za nastup.

Diallo je karijeru počeo u Italiji. Igrao je za omladinske kategorije Trevisa i Chieva, a 2011. godine je došao u redove Domžala. Pored ovog tima igrao je još za Triglav, Krku i Senčur.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da je nedavno ugovor sa ekipom Mladosti potpisao još jedan afrički fudbaler, a radi se o 20-godišnjem Muharafi Tandini.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi