Kontakti Zrinjskog i nogometaša uspostavljeni

Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske i član Hajduka dolazi u Zrinjski? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Zrinjski bi u narednim danima mogao dobiti još jedno pojačanje. Naime, Plemići su zainteresovani za usluge 25-godišnjeg Marka Bencuna i kontakti su već uspostavljeni.

Radi se o ofanzivcu koji je upisao i jedan nastup za U-21 reprezentaciju Hrvatske, a posljednji angažman je imao u Interu iz Zaprešića za koji je u protekloj polusezoni ubilježio samo osam nastupa.

Pored Intera, Bencun je nosio i dres Hajduka, rumunskog Brasova, te Primorca 1929, Dugopolja i Metkovića.

Zrinjski se treutno nalazi na pripremama u Medulinu, gdje nastupa na Arena Cupu. Nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH popularni Plemići zaostaju jedan bod za jesenjim pravakom Željezničarom.

Drugi dio sezone izabranici Blaža Sliškovića će otvoriti domaćim susretom protiv devetoplasiranog GOŠK-a iz Gabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.