Otišao u belgijski Mouscron

Sadiku: Sarajevo mi je dalo sve, to neću zaboraviti

Dojučerašnji fudbaler Sarajeva Rijad Sadiku u nastavku karijere će nastupati za belgijski klub Royal Excel Mouscron.

Ovaj 18-godišnji defanzivac je neko vrijeme bio na radaru klubova iz inostranstva, a na kraju je završio u Royal Excel Mouscronu, koji će za njegove usluge morati izdvojiti određen iznos Sarajevu.

Da je postignut dogovor o transferu potvrđeno je i na zvaničnoj stranici Sarajeva, a svom sada već bivšem klubu mladi Sadiku je poželio sreću u budućnosti.

“Želio bih se prije svega zahvaliti klubu na svemu sto je uradio za mene. Da nije bilo Sarajeva ne bih ja bio ono što sam danas. Zahvaljujući kvalitetnom radu u klubu i mom napornom individualnom radu sam postao reprezentativac. Neke od najljepših trenutaka u svom životu sam doživio noseći bordo dres. FK Sarajevo je prepoznalo moj kvalitet i ponudili su mi prvi profesionalni ugovor čim sam napunio 16 godina. Treninzi sa prvim timom pomogli su mi da napredujem, steknem određeno iskustvo i da se ponašam zrelije”, rekao je Sadiku, dodavši:

“Bila mi je čast biti član najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini, čiji sam navijač od djetinstva. Svojim kolegama iz prvog tima želim puno sreće. Sarajevo ima dovoljno kvaliteta da osvoji titulu i bilo mi je zadovoljstvo biti član ovog kluba. Sarajevo će uvijek biti u mom srcu i za klub, sve ljude, imam samo riječi hvale.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sadiku je rođen 18. januara 2000. godine, član je Akademije FK Sarajevo od njenog osnivanja i u protekloj polusezoni bio je priključen prvom timu bordo kluba, ali nije upisao zvanični nastup. Najbolje se snalazi na poziciji štopera, a standardni je omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.