Povratnik u redove Slobode

Bekić: Primarni cilj je ostati u ligi, ali volio bih i da osvojimo Kup

E. Škorić

Amer Bekić, povratnik u redove Slobode, govorio je o pripremama u Antaliji, odigranim mečevima i ambicijama Tuzlaka u drugom dijelu sezone.

Sloboda će u Antaliji danas odraditi dva treninga, sutra će imati malo odmora, a u nedjelju je zakazan duel s Aktobeom, čime će se završiti ovaj pripremni dio u Turskoj. U ponedjeljak ujutro slijedi povratak u Tuzlu i završne pripreme pred nastavak sezone.

"Sigurno da svi dobro radimo, dobro se pripremamo i misli da će to biti dobro kada dođe do svježine. Treninzi su veoma naporni, ali šta je tu je", rekao je Bekić za SportSport.ba, pa se osvrnuo na pripremne utakmice:

"Ne gleda se toliko rezultat u pripremnim utakmicama već taktičke zamisli trenera. Momci su dobro odradili, ali bilo je i umora, no nadam se da ćemo biti još bolji kada dođe do svježine".

Šta trener Slavko Petrović traži od igrača?

"Petrović traži borbenost na terenu, htjenje i želju. Kada se tako ponašate na terenu, onda te nagrade i onda dolaze i pobjede i dobre igre".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može li Sloboda ostati u ligi?

"Primarni cilj je da se ostane u ligi, a ako Bog da, ja sam za to da se i Kup osvoji. Najvažnije je ipak da ostanemo u ligi", tvrdi Bekić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.