Predvodio Bosnu sa 17 poena

Šturanović: Slavili smo lakše nego što smo očekivali

Maksim Šturanović je sa 17 poena bio najefikasniji igrač na utakmici Bosne i Mladosti koja je odigrana u Skenderiji.

Studenti su večeras pred svojim navijačima uvezali i treću ligašku pobjedu i sada su na omjeru 12-5, a do trijumfa su došli ubjedljivim rezultatom 81:59.

"Zadovoljan sam i mislim da smo slavili lakše nego što smo očekivali. Ekipa Mladosti je kvalitetna ekipa bez obzira na poraz i mislim da i dalje imaju ambiciju da uđu u Ligu 6", rekao je Šturanović.

"Mi smo u ovom momentu u napornom ritmu utakmica i raduje me što smo uspjeli pronaći tu neku skrivenu snagu u nama. Odigrali smo na vrhunskom nivou, kako u defanzivi tako i u ofanzivi".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu Bosna igra protiv Bošnjaka, a meč je na rasporedu već u nedjelju.

"Ekipa Bošnjaka nije za potcijeniti, ali mi ćemo tražiti pobjedu kao i u svakoj utakmici jer nam to nalaže naša pozicija na tabeli. Nakon toga slijedi mala pauza u prvenstvu koja će nam sigurno dobro doći", zaključio je košarkaš Bosne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.