Problemi sa zakonom za Čileanca

Alexis Sanchez osuđen: "Lakši" za 1.6 miliona eura, ali izbjegao 16 mjeseci zatvora

Fudbaler Manchester Uniteda Alexis Sanchez je osuđen na uvjetnu kaznu u trajanju od 16 mjeseci, te će izbjeći odlazak u zatvor, ukoliko ne ponovi prekršaj, iako je prevario španske vlasti za oko milion eura.

Naime, prema navodima španskog Sporta, Sanchez se putem video linka javio na sudsko ročište u Španiji, na kojem se izjasnio krivim za prikrivanje zarade od svojih prava na "imidž" (fotografije, snimci...) u vrijeme kada je nastupao za Barcelonu.

Čilenacu je suđeno za dva različita slučaja prikrivanja zarade i izbjegavanja plaćanja poreza koja su se desila u periodu od 2012. do 2013. godine, a zaključeno je da je ukupno utajio milion eura poreza.

Njemu je za oba prekršaja izrečeno po osam mjeseci zatvora, ali je ta odluka preinačena u 16 mjeseci uslovne kazne.

Sanchez je otplatio dug od milion eura uz kamate, ali je morao platiti i dodatnih, skoro, 600.000 eura kazne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.