Pripremni meč na Tušnju pred start drugog dijela sezone

Lider Prve lige slavio protiv premijerligaša

Zvijezda pobijedila Slobodu na Tušnju

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Fudbaleri Slobode i Zvijezde iz Gradačca odigrali su danas pripremni susret na pomoćnom terenu stadiona Tušanj. Meč je završen pobjedom gostiju rezultatom 1:2.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Tempo igre bio je veoma dobar, Sloboda je imala nešto više od igre, ali je Zvijezda imala najbolju šansu u prvom poluvremenu.

Igrala se 32. minuta meča. Pogriješio je golman Slobode Muminović, lopta dolazi do Ivanovskog, ali golman domaćeg tima ispravlja grešku i brani udarac protivničkog fudbalera.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja i na odmor se otišlo bez golova.

Zvijezda je prva prijetila i u nastavku. Ćivić u 47. minuti pokušava direktno iz kornera, ali Muminović je siguran.

Sloboda u 57. minuti dolazi do vodstva. Devedžić je napravio grešku, Bekić mu krade loptu i dodaje do Mijića koji pogađa za prednost od 1:0.

Prednost Tuzlaka trajala je samo 10-ak minuta. Zvijezda je preko rezerviste Kesića uspjela u 68. minuti da dođe do gola i izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja meča još nekoliko pokušaja na obje strane, a u samom finišu gosti dolaze do pobjede. Hrvanović je skrivio penal, odgovornost preuzima Ćivić i pogađa za trijumf Zvijezde od 1:2.

Pripremni meč:

Sloboda - Zvijezda 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Muminović, Ivetić, Salihović, Ignjatović, Terzić. Rustemović, Todorović, Mijić, Osmanagić, Husć, Smajić

Zvijezda: Prljača, Huseinspahić, Adžem, Devedžić, Đekić, Ćivić, Brčkalić, Ivanovski, Osmić, Cvijanović, Serdar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.