Prvaci Bosne i Hercegovine danas su bili uvjerljivi protiv ekipe iz Simin Hana koja je glavni kandidat za ulazak u Premijer ligu.

Trijumf u pripremnom meču

Zrinjski poslao poruku: Plemići nadigrali Slogu

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak BiH, ekipa Zrinjskog, savladala je danas u prijateljskom susretu u Mostaru ekipu Sloge Simin Han rezultatom 4:0.

Već nakon sedam minuta igre Zrinjski je poveo. Nakon greške veznog reda Sloge, uslijedila je brza kontra domaćih. Filipović centrira, a Handžić pogađa za prednost od 1:0.

Sloga je u 14. minuti uzvratila preko Jazvina. Ipak, udarac napadača gostiju sa gol-linije izbacuje Barišić.

U 28. minuti meča Plemići stižu do drugog gola. Širanović promašuje loptu, koristi to Bilbija i pogađa za prednost od 2:0.

Do kraja prvog dijela još dva gola u mreži tima iz Simin Hana. Prvo je Jakovljević iskoristio lošu grešku golmana za 3:0, a zatim Bilbija pogađa za 4:0 nakon prvih 45 minuta igre.

Nastavak meča donosi ponovo za nijansu bolju igru Zrinjskog. Ponovo su imali nekoliko veoma dobrih šansi od kojih se izdvaja zicer Aćimovića u 73. minuti, ali promjene rezultata nije bilo.

Imala i Sloga nekoliko pokušaja prema golu Plemića. Međutim, danas završnice nisu imali, te su poraženi u ovom duelu.

Pripremni meč:

Zrinjski - Sloga 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Pirić, Stojkić, Barišić, Jakovljević, Galić, Perišić, Čirjak, Bilbija, Filipović, Jović, Handžić

Sloga: Abdihodžić, Hrelja, Efendić, Kojić, Širanović, Stjepanović, Musić, Bošnjak, Pirić, Jazvin i Mahmutović

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.