Ubacio 19 poena

Monaco izgubio dobijeni meč, Kikanović ponovo sjajan

Midhat Šljivak

Košarkaši Monaca više nisu vodeći tim francuskog prvenstva. Oni su večeras na svom terenu poraženi od Gravelinesa 94:101 i to zbog katastrofalne igre u posljednjoj dionici.

Imao je Monaco u jednom trenutku 16 poena prednosti, u posljednju dionici su ušli sa plus 12 (78:66), ali su na kraju izgubli meč.

Gravelines ih je potpuno razbio u posljednjoj dionici. Preokrenuli su meč u svoju korist i došli su do trijumfa.

Monacu je ovo treći poraz u posljednje četiri utakmice i sada su pali na treću poziciju, iako imaju isti omjer (14-6) kao Le Mans i Strasbourg koji su ispred njega.

Elmedin Kikanović je u dresu Monaca ubacio 19 poena uz šest skokova, Evans je ubacio 23 u poraženom timu, a Johnson je kod gostiju ubacio 28 koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.