Kikanović ponovo odličan, Monacu teška pobjeda
Foto: EPA

Ubacio 15 poena

Kikanović ponovo odličan, Monacu teška pobjeda

Midhat Šljivak

Košarkaši Monaca pobijedili su večeras Paris Levallois 78:77 u meču 18. kola francuskog prvenstva uz odličnu utakmicu bh. košarkaša Elmedina Kikanovića.

Monaco je dobro ušao u meč. Već u uvodnim minutama imali su dvocifrenu prednost, a nakon prve četvrtine bilo je plus pet, 23:18.

Kontrolisali su domaći košarkaši rezultat i u drugom periodu. Imali su konstantnu prednost i na odmor odlaze sa četiri poena razlike, 46:42.

Nije Monaco uspijevao da slomi Parižane. Iako su stalno vodili, protivnik je uvijek bio blizu. Uspjeli su gosti da povedu i sa pet razlike, ali u finišu meča Monaco ipak uspijeva da odvede utakmicu na svoju stranu i da dođe do pobjede.

Elmedin Kikanović je za 27 minuta na parketu ubacio 15 poena, a efikasniji od njega samo je bio Gerald Robinson sa 16 koševa. Kod gostiju Gavin Rob je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi