United siguran u Huddersfieldu

Lukaku dva puta za četvrtfinale

Edmir Škorić

Manchester United je iskoristio činjenicu da ima širok roster, da je uostalom i kvalitetniji, pa je u Huddersfieldu slavio s 2:0 i plasirao se u četvrtfinale FA kupa.

Bez Paula Pogbe je United gostovao na Krirklees stadionu u Huddersfieldu, ali raspoloženi Romelu Lukaku bio je dovoljan gostima da bezbolno, u 90 minuta, riješe nezgodnog rivala.

Lukaku je prvi gol zabio na ubačaj Mate već u trećoj minuti, da bi u 55. minuti na proigravanje Alexisa Sancheza postavio konačnih 2:0.

I Mata je tresao mrežu Huddersfielda, ali njegov gol je poništen nakon što je VAR tehnologijom ustanovljeno da je bio u nedozvoljenoj poziciji.

United je odradio dobro posao u FA kupu, a sada se okreće Ligi prvaka i duelu sa Sevillom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.