Hamilton se reda radi našao na klupi

Ovaj dječak je Mourinhova poruka Guardioli?

Edmir Škorić

Manchester United je jučer s 2:0 slavio u gostima kod Huddersfielda u meču osmine finala engleskog FA Cupa.

Pogocima Romelua Lukakua United je došao do pobjede kojom se plasirao u četvrtfinale, a u rosteru Crvenih vragova našao se i 19-godišnji Ethan Hamilton.

Ovaj mladić nije bio prethodno uključen u prvi tim Uniteda, uglavnom igra za rezervni tim, pa je samo noć prije odigrao 90 minuta za U-23 ekipu Crvenih vragova.

Bilo je jasno da neće zaigrati, ali ga je Mourinho svejedno ostavio na klupi kako bi, prema tvrdnjama BT Sporta i određenog dijela britanskih medija, pokazao Pepu Guardioli da nije strašno u nedostatku iskusnijih prvotimaca na klupu uvrstiti i nekog mladog nogometaša.

Podsjećamo, Guardiola je nakon meča sa Burnleyjem u Premier ligi, na pitanje zašto je na klupi ostavio šestoricu umjesto osmorice igrača, kazao da ih - nema dovoljno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.