Foto: PIXSELL

Ohandza za pobjedu Splićana

Hajduk savladao Dinamo u dramatičnom derbiju na Maksimiru

Danas je na Maksimiru odigran najveći derbi hrvatskog nogometa u kojem je Hajduk savladao Dinamo rezultatom 1:0 i tako nanio Modrim prvi poraz u sezoni.

U prvom poluvremenu nije bilo većih prilika, ali su uzbuđenja krenula u nastavku. U 52. minuti je Soudani istrčao jedan na jedan sa golmanom Hajduka koji je bio brži, a zatim je sijevnula kontra gostiju iz Splita.

Brzonogi Ohandza iskoristio je smušenu reakciju Dinamove odbrane i bez problema zatresao praznu mrežu za erupciju oduševljenja među navijačima splitskog kluba.

U 62. minuti, Said je drugi put matirao Livakovića ali mu je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda, da bi u 80. minuti Dinamo dobio jedanaesterac uz isključenje Borje Lopeza. Loptu je namjestio Mario Gavranović, koji je šutirao pored gola i ostalo je 0:1.

Do kraja utakmice su domaći pokušali sa igračem više doći do poravnanja, ali nisu imali većih prilika pa je Hajduk proslavio veliku pobjedu u Zagrebu.

Od svih bh. fudbalera koji su konkurisali za ovaj meč, samo je Izet Hajrović dobio priliku za igru i to u 86. minuti. Gojak i Hodžić su ostali na klupi u domaćem timu, a Kožulj u Hajduku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo ostaje prvi na tabeli sa 53 boda, a Hajduk je drugi sa 44 i ovim je vratio-kakvu takvu šansu za naslov prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.