Foto: Twitter

Francuz došao do drugog zlata u PyeongChangu

Fourcade "za dlaku" slavio ispred Schemppa

Najbolji svjetski biatlonac Martin Fourcade je stigao do svoje druge medalje na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu. On je slavio u utrci na 15 kilomera i to nakon što je o pobjedniku odlučivao fotofiniš.

Fourcade je do zlata došao ispred njemačkog biatlonca Simona Schemppa i to zahvaljujući činjenici da mu je druga noga bila nekoliko centimetara bliža cilju.

Tako su zvanično i Fourcade i Schempp utrku završili u vremenu od 34:47.3, ali je nakon fotofiniša utvrđeno da je Francuz ipak bio "za dlaku" brži.

Do brončane medalje je došao Norvežanin Emil Hegle Svendsen sa vremenom od 35:58.5, dok je Eriku Lessieru pobjendički podijum izmakao za svega četiri desetinke.

Podsjetimo Fourcade je prije nekoliko dana stigao do zlatne medalje i u "potjeri" na 12.5 kilometara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.