Nezadovoljan uslovima u Monchengladbachu

Gotze se požalio: Trava na stadionu? Ista kao u mom dvorištu

Zvijezda Borussije iz Dortmunda Mario Gotze požalila se na uslove koje je njegov tim imao u nedjeljnoj utakmici protiv Borussije iz Monchengladbacha.

Milioneri su slavili sa 1:0 golom Marca Reusa iz prvog poluvremena, ali meč će najviše ostati upamćen po vrlo lošem terenu koji je otežavao igru fudbalerima obje ekipe.

Najoštriji u komentarisanju zaleđenog i oštećenog terena bio je Mario Gotze.

"Prvih dvadesetak minuta smo se osjećali kao da kližemo po ledu. Trava na stadionu je bila otprilike onakva kakva je i u mom dvorištu", rekao je Gotze.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jasan komentar na uslove na stadionu "Borussia Park" imao je i trener Dortmunda Peter Stolger, koji je rekao da je teren bio katastrofalan.

Iz Borussije Monchengladbach su istakli da im je žao što su ugostili svog rivala na oštećenom terenu, a njihov sportski direktor Max Eberl je poručio da će on vrlo brzo biti zamijenjen jer ovakav nije dostojan bundesligaških utakmica.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.