Željezničar spreman za duel sa Slobodom

Adžem: Teren će biti problem, svjesni smo da nam neće biti lako

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara drugi dio sezone u Premijer ligi otvorili su pobjedom nad Krupom 4:2. Plavi su pružili efikasnu partiju i ostali na prvom mjestu, a već u subotu ih očekuje duel sa tuzlanskom Slobodom.

Sloboda se u više navrata pokazala kao neugodan rival za Plave, ali na Grbavici razmišljaju samo o novoj pobjedi. Svjesni da će teren biti u veoma lošem stanju, međutim Admir Adžem, šef struke, te prvotimac Siniša Stevanović, bili su jasni na današnjoj press konferenciji održanoj u Plavom salonu.

"Sutra nas očekuje ekipa koja je u zimskom prelaznom roku pretrpjela dosta promjena. U prvenstvo su ušli sigurnom pobjedom i sigurno da će rasterećeni doći na Grbavicu, te pokušati pokvariti naše planove, a oni su tri boda. Nadam se da ćemo spremni ući u utakmicu koja je jako bitna i jako je bitno da pokažemo karakter, želju i htjenje. Stojan Vranješ ima zdravstvenih problema i danas ćemo vidjeti situaciju sa njim, dok problema sa preponama ima i Denis Žerić. Ostali igrači su svi u pogonu, kazao je Adžem.

"Sloboda je nezgodna ekipa, to se pokazalo u posljednjih nekoliko susreta. Kad god sam nešto najavio otišlo je u kontru, sada nek se ponovo ispriča priča sa otvaranja istočne tribine", istakao je Stevanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teren će nam zadati dosta problema, ali nadam se da ćemo uspjeti postići pogotke što bi nam bilo dovoljno za ono što želimo, a to je tri boda. Da će biti lako, sigurno neće", dodao je Adžem. 

Meč na Grbavici počinje sutra u 14:30 sati, a za ovaj meć će biti otvorene sve tribine, dok prodaja ulaznica počinje sutra od 10 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.