Kvalifikacije za SP

Drama u Zadru, velika katastrofa Hrvatske

Edmir Škorić

Hrvatski košarkaši poraženi su od slabašne Rumunije u najvažnijoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine koje se igra u Kini.

Hrvatska je u Zadru ugostila Rumuniju, koja je igrala bez glavne zvijezde Vlada Moldoveanua, ali je zato američki playmaker Giordan Watson pojačao selekciju.

Povratak u Zadar nije bio sretan po Hrvatsku, koja je u meču s malo poena poražena sa 58:56.

Bilo je 16:16 nakon prve dionice, a onda u drugoj 12:5 za Hrvatsku, koja je dakle na odmor otišla sa prednošću od 28:21. U nastavku meča Rumunija je ta koja je bila bolja, a u penal završnici gosti ipak dolaze do velike pobjede.

Kuti je Rumune predvodio sa 16 poena, dok je Cate ubacio 13 poena. Krušlin je imao šut za pobjedu, ali je promašio trojku u zadnjoj sekundi. Perić je ubacio 19 poena za Hrvatsku, koja ima sva tri poraza u grupi kvalifikacija za SP.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.