Italija osramotila Hrvatsku u Drženovom domu

Težak poraz Hrvata

Italija osramotila Hrvatsku u Drženovom domu

M. Šljivak, foto: EPA

Košarkaška reprezentacija Hrvatske doživjela je drugi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a od njih su večeras u Draženovom domu bili bolji Italijani rezultatom 80:64.

 

Nakon poraza od Holandije večeras je izabranicima Ivice Skelina košarkašku lekciju usred Draženovog doma održala Italija.

Hrvatska je fantastično ušla u meč i činilo se kako će uspjeti da vrate pozitivan duh u ekipu. Imali su plus 12 na sredini igre u prvoj dionici (18:6), ali je Italija potom pojačala igru u odbrani.

Uspjeli su da do kraja prvog perioda smanje zaostatak na minus osam (23:15), da bi potpuno razbili Hrvate u drugoj dionici. Dopustili su im samo devet poena u ovom dijelu meča i na kraju su otišli na odmor prednošću od tri poena, 32:35.

Razbijanje Hrvatske nastavljeno je i u trećem periodu. Šut je Italijane služio izvanredno, odbrana je izgledala odlično i u posljednju dionicu gostujuća selekcija ulazi sa 13 poena prednosti, 47:60.

Nije se Italija opuštala ni u posljednjoj dionici. Nisu Hrvatskoj dopustili apsolutno ništa i na kraju su lagano priveli utakmicu kraju za drugi trijumf u kvalifikacijama.

Hrvatima do kraja predstoji teška borba za plasman dalje, ali kako igraju neće čuditi ako ih ne budemo vidjeli u daljem dijelu kvalifikacija.

Amadeo Della Valle je bio nezaustavljiv u ovom meči u Hrvatima je ubacio 25 poena, dok je kod domaće selekcije Darko Planinić ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi