Semedo se trenutno nalazi u zatvoru

Villarreal suspendovao fudbalera osumnjičenog za otmicu i pokušaj ubistva

Nakon što je defanzivac Villarreala Ruben Semedo prije nekoliko dana uhapšen zbog sumnje da je svezao, tukao i držao u svojoj kući u Valenciji jednu osobu, sada se i klub odličio na sankcije.

Naime, danas su iz kluba i zvanično saopštili da je Semedo suspendovan do daljnjeg.

"Villarreal CF želi istaći svoje zaprepaštenje nakon ozbiljnih optužbi na račun Rubena Semeda, koje su i potvrđene na sudu u Lliriji... Naravno, poštujemo pretpostavku nevinosti, ali je klub odlučio suspendovati igrača, pa on neće primati platu dok se na okonča krivični postupak koji je trenutno u toku", poručili su iz Villarreala.

Inače, ovaj 23-godišnji defanzivac je u Villarreal stigao prošlog ljeta iz Sportinga za oko 14 miliona eura, ali je odigrao samo četiri ligaške utakmice u dresu Žute podmornice zbog povreda, ali i problema sa zakonom.

Portugalsi fudbaler se tereti da je, zajedno sa još jednim prijateljem, uz prijetnju pištoljem oteo nepoznatu osobu nakon svađe u jednoj diskoteci, a potom pomenutu osobu i tukao u svojoj kući. Semedo se trenutno nalazi u pritvoru, te nema mogućnost branjenja sa slobode uz kauciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.