Pola Švicarac, a pola Bosanac

Leyla Hajrović: Zašto je Izet izabrao BiH ispred Švicarske?

Endin Čaušević

Bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović početkom ove godine odlučio je napustiti Werder iz Bremena i karijeru nastaviti u dresu zagrebačkog Dinama.

Vjerna podrška našem igraču je njegova supruga Leyla koja se brine o gotovo svim stvarima u njihovim životima. U razgovoru za Jutarnji.hr Leyla koja je rodom iz Travnika objasnila je da će uvijek biti najveća podrša Izetu, te da će ga pratiti ako treba i na kraj svijeta.

Leyla je odrasla u Zurichu gdje se upoznala s Izetom. Priznaje da je taj švicarski grad njihov pravi dom, te da se tamo najljepše osjeća. Ona je istakla da je prava Švicarka, dok za Izeta kaže da je pola Švicarac, a pola Bosanac.

"Ja sam prava Švicarka izuzev što volim našu muziku, barem tako Izet kaže. Za razliku od njega koji je pola Švicarac, a pola Bosanac. Švicarska je mjesto koje oboje zovemo domom, ali BiH se više potrudila oko njega i zbog toga je izabrao tu reprezentaciju. Jednostavno je znao da će se tamo bolje osjećati i u kontekstu sporta to je bila pametna odluka", poručili su Izet i Layla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.