Vezni igrač Zrinjskog

Filipović u odličnoj formi, nadmašio i Marenzija

Vezni fudbaler Zrinjskog Miloš Filipović u ovoj sezoni pruža fenomenalne partije.

Filipović trenutno slovi za jednoj od najboljih fudbalera aktuelnog prvaka BiH, a u proteklom kolu protiv Mladosti (2:1) je stigao do svog 12-og pogotka u prvenstvu.

Ovaj srbijanski internacionalac je tako postao prvi vezni igrač Zrinjskog koji je u jednoj premijerligaškoj sezoni stigao do brojke od 12 pogodaka, a rekord je do ove sezone držao Armando Marenzi. On je u sezoni 2002./2003. u 31 utakmici postigao 11 pogodaka, dok je Filipoviću za 12 pogodaka bilo dovoljno 20 utakmica.

Više od 12 pogodaka za Zrinjski u sezoni su postigli samo napadači Krešimir Kordić, Stevo Nikolić, Ivan Lendrić i Zoran Rajović.

Podsjetimo, Filipović je u Zrinjskom od 2015. godine. Prethodno je u karijeri igrao za Drinu i srbijanske klubove Voždovac, BSK Borča, Timok Zaječar...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.