Iskusni njemački stručnjak

Heynckes se povlači na kraju sezone: Život je više od samo rada

Iskusni njemački stručnjak Jupp Heynckes još jednom je ponovio da ne postoji mogućnost da ostane na klupi Bayerna i nakon 1. juna.

Čelnici bavarskog giganta su već duže vrijeme u potrazi za čovjekom koji će voditi Bayern od naredne sezone. Spominju se mnoga imena, pa i mogućnost produženja saradnje sa Heynckesom, međutim ovaj iskusni strateg je odbacio te glasine.

Još jednom je poručio da će nakon epizode u Bayernu biti vrijeme za kraj, ovoga puta po posljednji put, jer ipak su mu već 73 godine.

"Preuzeo sam Bayern ove sezone u situaciji kada nije bilo trenera koji su mogli ispuniti sve zahtjeve uprave kluba u kratkom roku. Rečeno mi je da ću biti tu do kraja sezone, ja se toga pridržavam", kazao je Jupp Heynckes, dodavši:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imat ću 73 godine ovog ljeta i nikada ne znate koliko još vremena vam je ostalo. Nikada mi nije bio plan da ponovo treniram, to i ne planiram nakon ovoga. Ima u životu dosta toga osim rada."

Heynckes je, podsjećanja radi, pored Bayerna u trenerskoj karijeri vodio još Eintracht, Athletic Bilbao, Teneriffe, Real Madrid, Benficu, Schalke, Bayer, Borussiju M'Gladbach...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.