Pohvale za rad stižu sa svih strana (Foto: EPA)

Heynckes hvali legendu kluba i otkrio novo pojačanje

"Hasan Salihamidžić ima jasnu viziju i planove za narednu sezonu"

Midhat Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić od stupanja na ovu funkciju radi odličan posao.

Uspio je u Bayern potpuno besplatno dovesti sjajnog veznjaka Leona Goretzku, a sada se posvetio dovođenju fudbalera koji će zamijeniti Arjena Robbena i Francka Riberyja.

Novi član bavarskog velikana mogao bi postati mladi Brazilac Malcom (21), krilni fudbaler francuskog Bordeauxa.

Interes za 21-godišnjeg brazilskog fudbalera potvrdio je trener Bayerna Jupp Heynckes.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je jedan od igrača koje skautiramo. Ima tu još nekoliko imena, a Hasan Salihamidžić ima jasnu viziju i planove za narednu sezonu. Zna koje igrače želi dovesti i mogu reći da su to sve igrači vrhunske kvalitete", rekao je Heynckes.

Malcom se ranije povezivao sa prelaskom u redove Arsenala. Radi se o izuzetno brzom fudbaleru koji je ove sezone postigao osam golova uz sedam asistencija u 28 odigranih utakmica za Bordeaux.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.