Bili prošli na penale

Hajduku drama i penali za novo finale Kupa

Edmir Škorić

Nogometaši Hajduka plasirali su se u finale Kupa Hrvatske i to tek nakon penala.

Splićani su u polufinalu Kupa gostovali Lokomotivi u Kranjčevićevoj, ali na kraju su u stresnoj penal završnici uspjeli da prođu dalje.

U regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1, a nakon što u dodatnih pola sata igre nije bilo gola, pristupilo se izvođenju penala i gosti iz Splita su uspjeli nekako da se provuku do finala.

Prethodno je Majstorović u 54. minuti doveo Lokose u vodstvo, ali je Barry samo pet minuta kasnije postigao gol za 1:1.

S bijele tačke Ivanušić i Havojić su pogađali kod domaćih, promašili su Majer i Musa, a na drugoj strani precizni su bili Caktaš, Said, Filip i Radošević, dok je Bašić jedni promašio za Hajduk penal.

U finalu Hajduk čeka boljeg iz duela Rijeka - Dinamo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.