Pojačanje za Bayern

Heynckes potvrdio, Neuer se vraća u aprilu

Jedan od najboljih golmana na svijetu Manuel Neuer bit će na raspolaganju Bayernu za samu završnicu Lige prvaka.

Njemački golman je zbog teške povrede stopala već mjesecima van stroja, a sudeći prema izjavi koju je dao trener Bayerna Jupp Heynkces, povratak na teren za Neuera je sve bliže.

Prema riječima Bayernovog trenera, Neuer je trenutno na 80 odsto spremnosti i na gol će najkasnije se vratiti tokom sljedećeg mjeseca, što praktično znači da će biti spreman za finiš Lige prvaka.

"Velike su šanse da se Neuer vrati u aprilu, ali nećemo vršiti pritisak i požurivati ga da se što prije vrati. O tome će odlučiti on uz konsultacije s ljekarskim timom", kazao je, između ostalog, Heynckes.

Da će Neuer uskoro biti potpuno fit nadaju se i u reprezentaciji Njemačke, koju predstojećeg ljeta očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.