Trener HKK Široki pred hercegovački derbi

Vujanović: Zrinjski je favorit, ali nećemo se predati

U okviru 2. kola Lige za prvaka BiH sutra će u Mostaru biti odigran hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog.

Plemići su u ovom susretu favoriti, međutim gosti u Mostar neće doputovati s bijelom zastavicom, što je uoči meča potvrdio trener Širokog Damir Vujanović.

"Bez obzira na probleme sa povredama koje Zrinjski ima, smatram da su favoriti u ovoj utakmici. Imaju dosta iskusnih igrača i kroz sezonu u Drugoj ABA ligi su imali dosta jačih utakmica od nas. Međutim, mi se nećemo predati, moramo odigrati u svim segmentima bolje nego što smo odigrali u prošlom kolu protiv Igokee", kazao je Vujanović, pa dodao:

"I mi imamo problema sa povredama, nisu nam trenirali Martin Junaković i T.J Cromer, ali vjerujem da će biti koliko toliko spremni za hercegovački derbi. Vjerujem da će moji igrači dati sve od sebe da pokušamo doći do važne pobjede".

Podsjetimo, duel između Zrinjskog i Širokog se igra sutra od 20:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.