Nakon dobrih rezultata

Mladi trener Werdera nagrađen novim ugovorom

Njemački bundesligaš Werder produžio je saradnju sa trenerom Florianom Kohfeldom, potvrđeno je na zvaničnoj klupskoj stranici.

Kohfeld je Werder preuzeo u novembru 2017. godine, što mu je ujedno prvi seniorski angažman u karijeri, a na veliko iznenađenje uspio je za kratko vrijeme preporoditi tim.

Pod vodstvom ovog 35-godišnjeg stručnjaka Werder je od pretposljednjeg mjesta na tabeli napredovao do 12. pozicije, što je velika stvar uzimajući u obzir da je klub prethodno bio u seriji od 11 utakmica bez pobjede, a kao nagradu Kohfeld je dobio novi ugovor.

Werder je saopštio da je Kohfeld saradnju produžio do 2021. godine, baš kao i njegovi saradnici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.