Priznaje da su Bavarci imali i dosta sreće

Heynckes: Moramo bolje igrati ako želimo osvojiti Ligu prvaka

Bayern je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka kao gost savladao Sevillu sa 2:1 i tako jednom nogom zakoračio u polufinale najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Iako je Sevilla vodila sa 1:0, Bayern je uspio doći do potpunog preokreta i to uz dosta sreće, što je nakon utakmice priznao i trener Jupp Heynckes.

"Definitivno smo imali i sreće, ali to je fudbal. Prvi smo primili gol i bilo je važno da odmah odgovorimo, što smo i učinili. To brzo izjednačenje nam je bilo dobra injekcija samopouzdanja pred nastavak susreta", rekao je Heynckes, koji je potom nastavio:

"Sevilla je bila bolja u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Međutim, moramo igrati bolje ako želimo osvojiti Ligu prvaka. Kada sve sagledam, mislim da smo ipak zasluženo slavili u Sevilli".

Interesantno, za Heynckesa je ovo bila 12. uzastopna pobjeda u Ligi prvaka, a upravo je ovaj trener 2013. godine poveo Bavarce do naslova evropskog prvaka. Sada se, očigledno, vratio da ponovo napravi isto i na dobrom je putu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.