Zanimljiva "ispovijed" Nike Kovača

"Ne pijemo pivo samo poslije pobjeda, pijemo uvijek"

Budući trener Bayern Munchena Niko Kovač borit će se protiv svog budućeg kluba u Berlinu u finalu DFB kupa.

Njegov Eintracht savladao je Schalke na Veltins areni 1:0, pa će Kovač imati priliku osvojiti prvi trofej u svojoj karijeri.

Kovač je i lani s Eintrachtom igrao i izgubio finale kupa od Borussije Dortmund (1:2).

Sinoć je gol vrijedan finala postigao srbijanski internacionalac Luka Jović u 75. minuti.

Kovač je s igračima i navijačima Eintrachta dugo slavio veliki uspjeh.

"Želim igrati i pobijediti u finalu, to smo željeli i prošle godine, i ponovo igramo protiv top protivnika. Imamo i još nekoliko utakmica u Bundesligi koje želimo dobro odigrati", rekao je Kovač nakon utakmice.

U Eintrachtu su izglađeni svi nesporazumi i napetosti do kojih je došlo zbog Bayernove objave da je Kovač novi trener prvaka.

"Toliko o tome da više nismo ujedinjeni", rekao je Kovač nakon pobjede. "Vidjeli ste da smo itekako ujedinjeni, i na terenu i izvan njega".

Direktor Eintrachta, Fredi Bobić, koji je glasno kritizirao Bavarce zbog otimanja Kovača, rekao je da će s hrvatskim trenerom nastaviti piti pivo:
"Nadam se da će tako ostati i u budućnosti. Između mene i Nike je sve OK."

Na pitanje novinara o Bobićevoj izjavi, Kovač je rekao: "Ne pijemo pivo samo nakon pobjeda. Uvijek popijemo pivo, ponekad i vino, jer se dobro razumijemo."

Finale Kupa je 19. maja u Berlinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.