Kovač iz Barce dovodi prvo pojačanje i Pjaniću otvara vrata Nou Campa?

Rakitić na meti Bavaraca

Kovač iz Barce dovodi prvo pojačanje i Pjaniću otvara vrata Nou Campa?

Edmir Škorić

Niko Kovač tek je imenovan za trenera Bayerna, ali od ljeta će i zvanično preuzeti njemačkog prvaka.

Hrvatski stručnjak dobio je veliku šansu i povjerenje uprave Bayerna, a na klupi Bavaraca naslijedit će Juppa Heynckesa, koji je najavio povrtak u penziju nakon osvojene titule.

Od Kovača se očekuje da nastavi Bayernovu uspješnu seriju u Njemačkoj, ali i da pokuša osvojiti Ligu prvaka. Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić potrudit će se da Robert dobije dobru financijsku injekciju kako bi doveo i neke kvalitetne igrače.

Kako pišu njemački mediji, Kovač bi kao prvo pojačanje mogao da dovede svog sunarodnjaka Ivana Rakitića iz Barcelone. Rakitić poznaje njemački jezik, igrao je u Schalkeu s Manuelom Neuerom i smatra se da bi se savršeno uklopio u minhensku momčad.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Barca ne razmišlja o prodaji Rakitića, ali u slučaju dobre ponude spremna je pregovarati, dok bi Katalonci u tom slučaju pokušali kupiti Tottenhamovog Christiana Eriksena ili Miralema Pjanića iz Juventusa.

Raketa je za Barcu u 208 mečeva dao 29 golova uz 27 asistencija, a za bivšeg igrača Seville Bayern je navodno spreman da isplati oko 60 miliona eura. Ukoliko bi se transfer realizovao, Rakitić bi postao najskuplji nogometaš iz Hrvatske.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi