Čelik protiv Borca dodatno ojačan sa napadačem iz Obale Bjelokosti

Zeničani žele nastaviti pozitivan niz

Kouadio u konkurenciji za duel s Borcem

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju u okviru 6.kola Lige za opstanak dočekati ekipu Borca iz Banja Luke. Zeničanima je imperativ pobjeda, dok gosti porazom dolaze također u tešku situaciju, kada je u pitanju borba za opstanak.

Borac je u prvoj utakmici Lige za opstanak u Banja Luci remizirao protiv Čelika 0:0, a Zeničani su u toj utakmici bili bolji rival, međutim nisu mogli do gola, koji bi im donio vrijedna tri boda.

Čelik će u subotu biti pojačan za napadača iz Obale Bjelokosti. Germain Kouadio, odbjegli "zenički sin" vratio se na Bilino polje, te će biti u konkurenciji za duel s Borcem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno ovaj tamnoputi napadač neće početi utakmicu, ali će biti na klupi za rezervne igrače. Osim povratka Kouadia, koji će sigurno privući još više navijača, Zeničanima ide u prilog i to što je rukovodstvo kluba za utakmicu s Borcem ponovo počastilo navijače besplatnim ulazom na sve tribine, tako da se u subotu očekuje dosta navijača.

U ovoj sedmici Zeničani su se pripremali za Borac, a druga ekipa je jučer u Busovači odigrala kontrolnu utakmicu s domaćinom, te je duel riješila u svoju korist rezultatom 3:0. Strijelci za Čelik bili su Enes Akgun, Hanan Adilović i Gabrijel Popović. Zanimljivo da pored igrača koji imaju manju minutažu za Čelik su nastupili i juniori Popović, Mujak, Žuna i Durmić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.