Trener Čelika uoči Borca

Džidić: Pobjedom otvaramo vrata opstanku u Premijer ligi

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 6.kola Lige za opstanak Premijer lige BiH dočekati tim Borca iz Banja Luke.

Duel u Zenici od velike je važnosti s obje ekipe, a posebno za Zeničane, koji bi s eventualnom pobjedom smanjili prednost za konkurentima u borbi za opstanak. S druge strane ekipa Borca bi porazom zakomplikovala svoju situaciju u borbi za opstanak, iako su prije nekoliko kola imali 10-tak bodova više od Čelika.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnima obratili trener Jasmin Džidić i kapiten Fenan Salčinović.

Džidić je medije upoznao s pripremama za narednu utakmicu, igračkom kadru, te očekivanjima u sutrašnjoj utakmici.

„Teška je sedmica iza nas, evo imamo danas još jedan trening pred veoma važnu utakmicu s Borcem. Prvo bi pozvao navijače da nas sutra podrže, jer može se kazati da je možda sutra i ključna utakmica u toj borbi za opstanak, jer pobjedom otvaramo vrata opstanku u Premijer ligi. Što se tiče ekipe, jači smo za Šantića, koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona, dok se Livančić potpuno oporavio. Za nas je i veoma bitno što je naš kapiten Salčinović spreman za sutrašnju utakmicu“, ističe Džidić.

Borac nije u dobroj formi, ali domaćini izuzetno respektuju goste i njihovog trenera

„Mi izuzetno respektujemo i poštujemo Borca i njihovog trenera Vojvodića, to je ekipa koja je sačinjena od dobrih i iskusnih igrača, kvalitetan su tim i oni samo zahvaljujući lošem terenu u Banja Luci u duelu protiv Krupe nisu sada u Ligi za prvaka. Oni su možda u maloj rezultatskoj krizi, ali nas to neće zavarati i svjesni smo da nas očekuje teška utakmica od prve do zadnje minute“, uvjeren je trener Zeničana.

Osvrnuo se i na izostanak stopera gostiju Janičića, koji je kartoniran za duel s Čelikom

„Imaju oni Luku Lučića, koji je kvalitetan stoper i može zamijeniti Janičića. Na stoperu isto dobro može odigrati Puzigaća, tako da izostanak jednog stopera neće puno uticati na njihovu igru. Oni su čvrsta ekipa, u Tuzli su izgubili iz jednog prekida. Nama treba dosta koncentracije, strpljenja, volje i želje, a najviše pameti“, kaže Džidić.

Osvrnuo se i na povratak Kouadia, te promjene u ekipi u sutrašnjoj utakmici

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Sve što smo dosad napravili u klubu počev od rukovodstva do stručnog štaba, a posebno igrača, sve smo napravili timski. Kod nas igra tim, a ne pojedinac, Kouadio je dobrodošao, znamo njegove kvalitete, ali on mora trenirati sljedeću sedmicu, da vidimo u kakvom je fizičkom stanju. Kada su u pitanju izmjene u ekipu u odnosu na Mladost, u tim se sigurno vraća kapiten Salčinović, a sigurno da će biti još dvije izmjene u početnoj postavi“, kazao je Džidić.

Vjerovatni sastav Čelika: Dujković, Livančić, Karamatić, Pandža, Bevab, Šišić, Okoli, Đelmić, Anđušić, Salčinović i Nikolić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.