Želja mu MLS?

Luka Modrić na ljeto pravi senzacionalan transfer?

Endin Čaušević

U španskim medijima u posljednje vrijeme sve više se govori o tome da će Luka Modrić na kraju sezone napustiti Real Madrid iako je već nekoliko godina jedan od najvažnijih igrača u ekipi Zinedinea Zidanea.

Modrić je u kraljevski klub stigao iz Tottenhama i za kratko vrijeme je izrastao u jednog od najvažnijih igrača ove ekipe. Međutim, u posljednje vrijeme se sve više govori o tome da će hrvatski reprezentativac na kraju ove sezone promijeniti sredinu.

U španskim medijima danas se pojavila informacija da je Modrić već izrazio želju da karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako piše Sport, Modrić je otkrio svojim saigračima da ima veliku želju da se okuša u MLS-u, a navodno zainteresovan je za saradnju sa LA Galaxyjem.

Ukoliko ovaj klub iz Los Angelesa uspije na ljeto dovesti Modrića onda će u ekipi imati još jednu ogromnu zvijezdu pored Zlatana Ibrahimovića. No, sve to treba uzeti s rezervom s obzirom da Modrić ima tek 32 godine i sigurno još mnogo za pokazati na velikoj fudbalskoj sceni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.