Foto: Sportske Novosti

Ni pun Poljud nije pomogao Splićanima

Svaka čast Hajduku, ali Dinamo je gazda u Hrvatskoj

Zagrebački Dinamo je danas vjerovatno riješio pitanje novog prvaka Hrvatske. U 31. kolu HNL-a, Dinamo je kao gost slavio na Poljudu protiv Hajduka rezultatom 2:1 i tako pobjegao Splićanima na +8 i učvrstio svoju prvu poziciju na tabeli.

Dinamo je mnogo bolje otvorio meč. Agilni Hajrović je dva puta dobro zaprijetio, da bi u 14. minuti Gavranović zabio za šok na Poljudu. Igrao je Dinamo zaista dobro u prvih 20-ak minuta, nakon čega je uslijedio period mnogo bolje igre Hajduka koji je u 25. poravnao na 1:1.

Mijo Caktaš je iz slobodnog udarca sjajno pogodio za 1:1 i erupciju domaćih navijača na Poljudu, kojih je danas bilo tačno 31.000, što je najviše u ovoj sezoni HNL-a.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a Hajduk je u nastavku imao nekoliko odličnih prilika, pa čak i pogađao okvir gola. Goste je čuvao sjajni Livaković, koji se nekoliko puta istakao vrhunskim intervencijama.

Trenutak odluke desio se u 59. minuti kada je, nakon jednog kornera, odbrana Hajduka reagovala vrlo smušeno. Mario Gavranović se odlično snašao i zabio za 2:1 i konačan rezultat susreta.

Dinamo je, podsjetimo, sada na osam bodova prednosti u odnosu na Hajduk i samo ga čudo može spriječiti da ne vrati titulu na Maksimir, nakon što je prošle sezone trofej otišao u Rijeku. Hajduk je stvarno odigrao odlično, utakmica je u cjelini bila izuzetna, ali Dinamo je pokazao da je ipak i dalje gazda u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U prvoj postavi Dinama je zaigrao Izet Hajrović, kojeg je u 60. minuti zamijenio Amer Gojak. Armin Hodžić nije konkurisao za ovaj meč zbog povrede zgloba, dok je u timu Hajduka Zvonimir Kožulj u igru ušao u 81. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.