Najgore prošao Benatia

Buffon nikad nije bio tako bijesan u svlačonici

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa proteklog vikenda poraženi su na domaćem terenu od Napolija (0:1) u velikom derbiju 34. kola italijanske Serije A.

Stara dama je pred svojim navijačima doživjela neočekivan poraz golom u 90. minuti i sada ima samo jedn bod više od Napolitanaca. Za klub iz Napulja ovo će biti možda i historijska pobjede s obzirom da su veoma blizu osvajanja Scudetta prvi put nakon skoro 30 godina.

Italijanski mediji prenose da je atmosfera u svlačionici Juventusa nakon utakmice bila užasna, te da su se mnogi iznenadili kada je legendarni Gigi Buffon reagovao. Navodno, golman Juventusa je bio bijesan na svoje saigrače, a posebno na Medhija Benatiju.

Buffon je ovom defanzivcu poručio da je morao bolje reagovati kod gola gostujuće ekipe i mnogi su bili izenađeni jer nisu navikli gledati Buffona tako ljutog. Jasno je da Gigi želi s novom titulom prvaka Italije otići u penziju i saigrači bi morali to da ispoštuju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.