Zeničani pod imperativom pobjede u Gabeli

Zeničani moraju osvojiti tri boda

Čelik od subote u Međugorju, Kouadio u konkurenciji za GOŠK

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u Gabeli odigrati možda i odlučujuću utakmicu u borbi za opstanak u Premijer ligi. Zeničanima svaki drugi rezultat osim pobjede vjerovatno donosi i ispadanje u 1.ligu FBiH.

Toga su svjesni svi u klubu, ali i navijači, koji će sigurno u velikom broju ispuniti stadion u Gabeli. Kako bi utakmicu dočekali u miru, te se što bolje pripremili pred "odlučujući meč", crno-crveni će u subotu put Međugorja, gdje će do nedjelje boraviti u karantinu.

Pozitivna vijest za stručni štab jeste, što je tamnoputi napadač i povratnik na Bilino polje, Germain Kouadio stekao pravo nastupa, te će biti u konkurenciji za meč u Gabeli.

Ovaj nogometaš sigurno neće početi utakmicu, jer nije fizički spreman za cijelu utakmicu, ali će ga šef struke sigurno koristiti u drugom poluvremenu, a naravno zavisi sve i od rezultata. Kartoniranog kapitena Fenana Salčinovića na poziciji organizatora igre vjerovatno će zamijeniti Yusuf Celik, dok bi Toni Livančić trebao zauzeti mjesto na desnom boku. Ostale pozicije u ekipi neće se mijenjati, a očekivati je ofanzivnu igru Zeničana, kojima samo pobjeda igra u borbi za opstanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.