Čelik bez kapitena u utakmici odluke
Kapiten Čelika propušta možda i odlučujuću utakmicu u borbi za opstanak.

Zeničani gostuju u Gabeli

Čelik bez kapitena u utakmici odluke

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika remijem 1:1 protiv Borca umanjili su nade da mogu opstati u Premijer ligi. Zeničani za Slobodom kaskaju pet bodova, a tim iz Tuzle na kraju će vjerovatno imati bolju gol razliku i međusobni duel, ako bi ekipe bile bodovno poravnate.

U posljednja četiri kola Čelik će gostovati kod GOŠK-a i Mladosti, dok će na Bilinom polju dočekati Slobodu i Vitez. Crno-crvenima su za opstanak potrebne sve pobjede, te da im se poklope i drugi rezultati, prije svega Slobode.

U nedjelju je za Zeničane možda i odlučujuća utakmica, jer protiv GOŠK-a moraju osvojiti tri boda, inače će već nakon nedjelje biti siguran putnik za 1.ligu FBiH. U Gabeli je rijetko ko odnio bodove, otkako je na trenersku klupu sjedo Feđa Dudić, ali Zeničani imaju kvalitete prije svega u ofanzivnom dijelu da pobjede na teškom gostovanju.

Za utakmicu protiv Goška, trener Edin Prljača neće moći računati na kapitena Fenana Salčinovića, koji je protiv Borca zaradio crveni karton, nakon (nenamjernog) starta nad Danilovićem. Osim Salčinovića do kraja sezone nema ni veznjaka Mahira Mehića, te golmana Mateja Markovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira ko bude nastupio u nedjelju u crno-crvenom dresu na terenu u Gabeli, mora pružiti i više od svojih mogućnosti, ako žele da savladaju GOŠK.

Sigurno da će Zeničani imati i dodatan vjetar u leđa jer će imati i veliku podršku navijača, koji su svjesni značaja naredne utakmice voljenog tima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Radobolja
Znaci bez mutevelije.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi