Rus je lako došao do pobjede

Fedor za 48 sekundi razbio protivnika!

Edmir Škorić

Na Bellatorovom teškaškom Grand Prix turniru Fedor Emelianenko izborio je polufinale.

Borba između Fedora i Franka Mire nije dugo trajala, ali je svakako bila uzbudljiva. Legendarni ruski MMA borac je za manje od minute riješio meč. I ne zovu ga tek onako "posljednji imperator".

Mir je od prve sekunde tražio akciju, uputio je kick u Federovo tijelo, a nakon toga veže kombinaciju i krošeom je zahvatio glavu Rusa, koji je nakratko izgubio kontrolu.

Međutim, Fedor je u kličnu judo zahvatom matirao rivala, završio na gornjoj poziciji. Onda borci ustaju, slijedi akcija nogama, Fedor napada, pa otvorenim udarcem iz četvrtog pokušaja uspijeva da "završi" Amerikanca.

Fedora u polufinalu čeka borba protiv Chaela Sonnena. Rus je sada na 37 profesionalnih pobjeda, a ima i pet poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.