Barcelona i Real podijelili bodove (2:2)

'Nebitni' El Clasico pun naboja, lijepih poteza i spornih sudijskih odluka

Večeras je na Nou Campu u okviru 36. kola La Lige odigran veliki El Clasico koji nije imao preveliki rezultatski značaj, ali je ponudio mnogo toga. U sadržajnoj i zanimljivoj utakmici punoj naboja i kontroverznih sudijskih odluka, Barcelona i Real Madrid su odigrali 2:2 (1:1).

Prvo uzbuđenje na utakmici viđeno je u 4. minuti, kada je Suarez šutirao ali je izblokiran. Šest minuta kasnije, katalonski klub je izveo sjajnu akciju i stigao u vodstvo. Roberto je ubacio, a Suarez ovoga puta nepogrešiv za vodstvo Barcelone od 1:0.

Već u 14. minuti, Real je poravnao na 1:1. Još jedna odlična akcija i egzekucija Cristiana Ronalda, koji se prilikom postizanja pogotka i povrijedio. Portugalac je izdržao do kraja prvog dijela, ali je na pauzi preselio na klupu i ustupio svoje mjesto Asensiju.

Do kraja prvog poluvremena, Real je bio bolji tim i prijetio je preko Ronalda koji u nekoliko navrata nije uspijevao zabiti. Velika uzbuđenja uslijedila su u sudijskoj nadoknadi, kada je Barcelona ostala s igračem manje zbog opravdanog isključenja Sergija Roberta koji je bez lopte, ali i bez razloga, udario Marcela. Međutim, nekoliko trenutaka prije toga Real se 'provukao' pošto Baleovo udaranje Umtitija nije sankcionisano čak ni žutim kartonom, iako je Velšanin mogao proći i gore.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1, uz dosta varnica i nesportskih poteza, te čak pet žutih kartona kojih je podijelio sudac večerašnjeg duela Hernandez.

Iako s igračem manje, Barcelona je u 52. minuti ponovo stekla prednost. Leo Messi je sjajno pogodio i stigao do svog 33. gola u ovoj sezoni La Lige, a ukupno 26. protiv Real Madrida u karijeri. Međutim, prije tog pogotka je Suarez napravio očigledan prekršaj nad Varaneom, tako da je sudac i u ovoj situaciji napravio veliku grešku.

Tri minute kasnije, Suarezov gol je poništen zbog diskutabilnog ofsajda, da bi u 70. Messi imao još jednu veliku priliku ali se istakao Navas. U 72. minuti, Real konačno kruniše igrača više na terenu koje se nije mnogo osjetilo, a Gareth Bale fantastično zabija za 2:2.

Do kraja utakmice, obje ekipe su imale još po nekoliko prilika, ali bez promjene rezultata.

Utakmica će se posebno pamtiti i po detalju iz 58. minute, kada je gotovo 100.000 navijača na Nou Campu ovacijama i aplauzom ispratilo Andresa Iniestu, koji je u tim trenucima završavao svoj posljednji El Clasico u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Barcelona, koja je još ranije osigurala šampionsku titulu, sada ima 87 bodova i omjer 26 pobjeda, devet remija i nijedan poraz. Sve su prilike da će Katalonci sezonu u La Ligi završiti bez ijedne izgubljene utakmice, što bi bilo veliko i sjajno dostignuće. Real Madrid ostaje na trećem mjestu sa 72 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.