Foto: FC Bayern

Shabani će dobiti šansu

Kosovar potpisao dvogodišnji ugovor sa Bayernom

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern potpisao je danas ugovor sa 19-godišnjim fudbalerom Meritanom Shabanijem.

Ofanzivni fudbaler porijeklom sa Kosova dolazi iz juniorskog tima, a profesionalni ugovor je potpisao do 2020. godine.

"Bayern je moj klub. Presretan sam što mi se ukazala ovakva šansa. Želim nastaviti raditi i učiti", rekao je Shabani.

"Meritan je veoma talentovan fudbaler koji je prošao sve naše omladinske selekcije. Drago mi je što će i dalje biti član našeg tima. Već je pokazao šta zna u meču protiv Frankfurta", rekao je sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone u juniorskoj Bundesligi Shabani je postigao osam golova u 20 utakmica, a odigrao je i šest utakmica u Ligi prvaka, te dvije utakmice za klupske rezerve.

Iako je ranije dobijao pozive za nacionalni tim Njemačke, dva puta je bio na klupi U18 selekcije Elfa, pa ćemo ga u budućnosti vjerovatno gledati u dresu Kosova odakle su mu roditelji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.